Klub uz razvojne pristupe u podizanju svih segmenata, naime, podržava i kompetencijsku različitost svojih ljudi, što možda najbolje potvrđuje i primjer prve riječke nogometne trenerice u muškom nogometu, odnosno aktualne trenerice pionira “Rijeke” – Ivane Marković.

Iako mediji još uvijek sramežljivo prate rad ove bivše profesionalne plesačice koja je u HNK Rijeka počela raditi nakon završetka s natjecateljskim dijelom karijere, Ivana Marković svakako će prije ili kasnije postati zapaženo ime u hrvatskom nogometu i to kao jedna od prvih afirmirana žena – trenera ozbiljnog nogometnog kluba kao što je to “Rijeka”.

Trenerica Marković, inače obiteljskim porijeklom Talijanka rođena u Rijeci, otvorila je put razmišljanja za koji će, nada se, budućnost biti svijetla. U zanimljivom nam je razgovoru otkrila kako se ples uklopio u nogometne treninge svih dobnih kategorija, što je obilježilo njezin dosadašnji rad u Školi nogometa HNK Rijeka te izrazila nadu da svojim primjerom može pomoći afirmaciji žena u muškom nogometu.