U sklopu Spajalice, serije umjetničkih intervencija u javnom prostoru Rijeke, umjetnik Damir Stojnić započeo je svoj projekt naziva 1:1. Projekt je baziran na suočavanju s urbanom baštinom grada Rijeke te njenim socio-političkim implikacijama.

Prva takva intervencija uključivala je obilježavanje tlocrta nekadašnjeg zida između Sušaka i Rijeke (Fiume). Ovaj trajni rad sada se javlja u obliku jarko crvene signalne linije koja se proteže od Titovog trga do Mosta branitelja. Stojnić naglašava kako rad nastoji biti nad-ideološki, potićući jedino na otpor spram vlasti i nametnutim političkim podjelama. Više o procesu nastanka rada možete pogledati u video prilogu.

Cilj programa Spajalice jest uspostaviti osvježeni i dinamični odnos s građanima i građankama uz pomoć projekata i događaja kojima MMSU izlazi iz svojih prostora u javnost ili dovodi posjetitelje u muzej kroz koncerte, projekcije i sl. Time se nastoji proširiti opseg akcija i intervencija MMSU-a i njihovih suradnika te oživiti inače zanemarene lokacije u Rijeci. Više informacija o programu možete pronaći na web stranici Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.