Sedmi Impulse festival u Rijeku je doveo mladu zagrebačku kantautoricu Irenu Žilić, koja je zajedno sa svojim bendom riječkoj publici na botelu „Marina“ premijerno predstavila svoj najnoviji uradak EP “Small Hours”.

Njezina glazba ispunjena je nostalgičnom teksturom, obojanom romantikom i snovima, gdje uspješno balansira između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog intenziteta bluesa svojim ekspresivnim, čistim vokalom.

Da se radi o uistinu kvalitetnoj i priznatoj izvođačici, potvrđuju i brojna priznanja poput ovogodišnje osvojene nezavisne novinarske nagrade Rock&Off. Također, prvi album Irene Žilić proglašen je četvrtim najvažnijim hrvatskim albumom u posljednjih 30 godina od strane hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone, dok su nakon drugog albuma uslijedile turneje s britanskom grupom Morcheeba, s kojom Irena Žilić nastupa u Londonu i Rimu.

Impulse Festival započeo je u petak, 13. studenog, u OKC-u Palach, nastupima riječkog benda Mamut i zagrebačkih bendova – Kevlar Bikini i Stonebride. Subotnji prijepodnevni i popodnevni sati bili su rezervirani za 14. izdanje sajma ploča koje se održalo ispred OKC-a Palach.

Ovogodišnje izdanje glazbenog klupskog Impulse Festivala trajat će do 19. studenoga, a program je dostupan na Facebook stranici festivala.