Na igralištu riječkog vrtića Vidrice, koji je od rujna ove godine veći za dvije jasličke skupne djece, danas je uz prigodnu svečanost održana primopredaja kombiniranog dvorišnog igrala za djecu koje je Dječjem vrtiću More osigurala INA.

Vrtić Vidrice, uz vrtiće Đurđice, Bulevard, Delfin i Kvarner, jedan je od podcentara Dječjeg vrtića More koji brine o ukupno 533 djeteta jasličke i vrtićke dobi.

Podsjetimo, u Vidricama su u rujnu ove godine uređeni prostori i oformljene dvije nove jasličke skupine te vrtić sada pohađa ukupno stotinjak mališana podijeljenih u 3 vrtićke i 5 jasličkih skupina.

Mulitifunkcionalno igralo namijenjeno je tako prvenstveno djeci jasličke dobi a pomaže u razvijanju motoričkih sposobnosti te daje poticaj razvoju različitih maštovitih igara i oblika druženja mališana. Obzirom da je većina igrala u vrtićima namijenjena djeci starijeg uzrasta ovo igralo obogaćuje igru djece jasličke dobi potičući ih na više kretanja što je u današnje vrijeme iznimno važno.

Također, vrtić od danas ima i dva nova mobilna pješčanika od kojih je jedan postavljen na terasi novouređene jasličke skupine u potkrovlju vrtića dok je drugi postavljen na igralištu vrtića.

Ovom donacijom INE vrijednom 49.948,75 kuna, tete i mališani vrtića Vidrice dobili su dodatnu mogućnost kvalitetnog provođenja vremena na otvorenom prostoru.

INA kao najveća nacionalna naftna kompanija prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu, nastoji pružiti pomoć i podršku djeci i mladima, osobama s posebnim potrebama, znanstvenim, inovativnim i kulturnim projektima, projektima koji doprinose zaštiti i unapređenju zdravlja i okoliša, sportskim amaterima i profesionalcima te projektima važnima za lokalne zajednice u kojima INA djeluje.

Manjak odgovarajućih vrtićkih prostora dio je svakodnevice mnogih gradova te su potrebna brza i kvalitetna rješenja. Drago nam je što smo u suradnji s Gradom Rijeka vrtiću Vidrice omogućili opremanje prostora za smještaj novih jasličkih skupina. Briga o najmlađima svakako je jedan od prioriteta kad je riječ o našim sponzorskim i donacijskim aktivnostima. Raduje nas što je doniranim sredstvima uređen i okoliš vrtića kako bi djeca boravila u poticajnoj okolini koja doprinosi zdravom i bezbrižnom razvoju i odrastanju.

INA godinama podržava projekte na području Grada Rijeke i riječkog prstena koji doprinose poboljšanju kvalitete života. Nastojat ćemo i nadalje osluškivati potrebe i pomagati kada god budemo u prilici. Nadam se da će novi prostori i sadržaji koji su kroz ovaj projekt realizirani biti na korist i radost djeci, tetama i roditeljima“, izjavio je Ivica Jerbić, direktor INA – Rafinerije nafte Rijeka.

Ova donacija nastavak je dugogodišnje i uspješne suradnje INE i Grada Rijeke na brojnim manifestacijama, događanjima i aktivnostima koje su važne za cijelu zajednicu“ kazala je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Krpan je podsjetila da je Grad Rijeka u rujnu ove godine osim u Vidricama, za riječke jasličarce otvorio nove prostore i u podcentrima gradskih vrtića Potok, Kvarner, Veseljko, Mirta i Radost, te u prostoru OŠ Kozala. Grad je na taj način osigurao mjesto u jaslicama za još 96 riječkih mališana te otvorio radna mjesta za 26 novih djelatnika.

Za potrebu postavljanja multifunkcionalnog igrala koje je donirala INA, Grad Rijeka je na igralištu vrtića Vidrice uredio prostor igrališta, odnosno izvršeni su radovi na iskopu i betoniranju temelja za igralo, uređeni su i okolni zidovi od kojih je jedan uređen kao klupica za odmor djece i odgajatelja te je uređen i pijeskom prekriven prostor oko samo igrala  kako bi cijela površina bila sigurna za djecu. Također, tijekom ljetnih mjeseci Grad Rijeka je postavio antitraumatske obloge ispod ljuljački i izvršeno je vađenje trulih panjeva i popravak antitraumatske obloge velikog igrališta na južnom dijelu dvorišta vrtića. Svi radovi vrijedni su ukupno oko 65 tisuća kuna.

Ravnateljica Dječjeg vrtića More Jasna Crnčić zahvalila je INI i Gradu Rijeci ističući kako je postavljanje ove moderne multifunkcionalne sprave za djecu jasličke dobi  iznimno važno jer će se mali polaznici Vidrica na njoj će svakodnevno moći igrati, istraživati i družiti se s vršnjacima