INA benzinska

Prema naslužbenim informacijama, Ina će od danas, 31. svibnja, prodavati svoj eurosuper BS 95 po cijeni od 9,74 kune po litri (do sada 9,84 kune), a eurosuper BS 95 class po 9,79 kuna (do sada 9,89 kuna).

Nova cijena Ininog eurosupera BS 98 bit će 10,09 kuna (do sada 10,19 kuna).

Ina će od ponoći, kako se doznaje, cijene eurodizela sniziti za tri lipe po litri, pa će eurodizel BS prodavati po 8,99 kuna (do sada 9,02 kune), a eurodizel BS class po 9,04 kune (do sada 9,07 kuna).

Za 12 lipa po litri pojeftinit će obični Inin dizel i nova mu je cijena 8,60 kuna (do sada 8,72 kune).

Plavi dizel će pojeftiniti za 16 lipa po litri i nova mu je cijena na Ininim crpkama 5,42 kune (do sada 5,58 kuna), a loživo ulje ekstra lako za 9 lipa, na 6,18 kuna (do sada 6,27 kuna).

Inine promjene cijena u skladu su s kretanjima cijena derivata koje je danas poslijepodne, temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ministarstvo je utvrdilo i objavilo najviše razine maloprodajnih cijena derivata u razdoblju od 31. svibnja do 13. lipnja, a tijekom tog razdoblja naftne kompanije mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti više od onih koje je utvrdilo Ministarstvo.

Izuzetak su postaje na autocestama i postaje na morskoj obali koje mogu direktno opskrbljivati plovila gorivima na kojima kompanije, prema Pravilniku, mogu slobodno formiranje cijena za sve derivate, osim za plavi dizel.

Ina do sada još nije primjenjivala mogućnost slobodnog formiranja maloprodajnih cijena na autocestama i postajama na morskoj obali koje imaju mogućnost direktne opskrbe plovila gorivom, a sama primjena takve mogućnosti, kako su već više puta istaknuli, spada u domenu poslovne odluke kompanije.

Kalendar događanja