HNL

Momčadi će uoči početka utakmica kod ulaska na teren za igru izaći s transparentom “IGRAMO ZA ŽIVOT! – IGRAMO ZA NJIH!?”, a putem razglasa pročitati će se prigodni tekst poruke kojom se želi senzibilizirati i educirati šira javnost o važnosti redovnog kontroliranja i prevencije pojave te kronične (nažalost često i smrtonosne) bolesti.

U akciju je uključena i Udruga Nogometni sindikat koja će osigurati da igrači na kopačkama nose vezice ružičaste boje, a službene osobe momčadi nositi će ružičaste vrpce na odijelima.

Akciju podržavaju partneri KAUFLAND Hrvatska i tvrtka Organizirani događaji d.o.o.

Udruga SVE za NJU osnovana je 2008. godine kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija s ciljem edukacije o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te pružanja psihološke i logističke pomoći već oboljelim ženama kao i njihovim obiteljima. U svibnju 2010. godine Udruga je otvorila Centar za psihološku pomoć putem kojeg organizira razne edukativne i promotivne akcije te pruža besplatan smještaj ženama lošijeg socijalnog statusa koje dolaze u Zagreb na kemoterapije i liječenje.

(Prva HNL)