Igor Stimac
Foto: Mario Frlan

“Spreman sam iste sekunde povući se iz borbe za predsjednika HNS-a i prekinuti sve akcije ukoliko se Zvonimir Boban kandidira za predsjednika HNS-a, a dosadašnje vodstvo se povuće,” kazao je Štimac za HTV.

Štimac je danas, mjesec dana nakon što je Vlatko Marković na Izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izabran za novog predsjednika HNS-a, u Kući nogometa predao 23 potpisa članova skupštine HNS-a, što mu je dovoljno za sazivanje izvanredne Skupštine.

Štimac se u sjedištu HNS-a u Rusanovoj ulici pojavio u poslijepodnevnim satima, a papir s potpisima skupštinara je predao tajnici jer predsjednik HNS-a Marković, niti glavni tajnik Zorislav Srebrić nisu bili u zgradi. Štimac je sakupio 23 potpisa, a prema Statutu HNS-a za sazivanje Izvanredne skupštine potrebno je 17 potpisa. Ukoliko su potpisi pravovaljani predsjednik HNS-a u roku od 30 dana mora sazvati novu skupštinu.

Na izborima koji su održani u prosincu Marković je nakon tajnog glasovanja osvojio 25 glasova, a Štimac 24 glasa. Sjednica je trajala više od tri sata prepunih incidenata, vrijeđanja, čak i naguravanja. Vlatko Marković dužnost predsjednika HNS-a obnaša od 1998. godine.