Udruga „Portić“ već desetu godinu zaredom organizira i provodi program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“, poznatiji pod nazivom „Tete i barbe pričalice“, čiji je volonterski program krenuo upravo iz Rijeke i to u studenom 2009. godine od kada se bez prekida provodi.

Otvaranju izložbe prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Udruge
Portić Maja Opašić te volonteri udruge.

“Čestitam na izuzetnom osmišljenom projektu u kojem volonteri ulažu svoje vrijeme kako bi djeci u bolnici prilikom liječenja olakšali i uljepšali boravak”, kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

undefined„S velikim zadovoljstvom slavimo Tete i barbe pričalice, odnosno deset godina provođenja programa Pripovjedač/ica priča za laku noć te je doista veliki uspjeh da smo u kontinuitetu uspjeli odlaziti u bolnicu svakoga dana. Tete i barbe pričalice svaki dan između 19 i 20 sati odlaze u Dječju bolnicu Kantrida olakšavajući oporavak djece u bolnici, osobito dugotrajno hospitaliziranoj djeci“, kazala je predsjednica Udruge Portić Opašić, dodajući kako joj je u njezinih sedam godina iskustva teško zamisliti da ne bude teta pričalica.

Upravo kreće i novi ciklus edukacije za volontere, koja će se održati 9., 10. i 11. listopada. Za
volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavajući na prijavnicu na mrežnim stranicama Udruge „Portić“ koju je potrebno poslati na e-mail: udruga.portic.rijeka@gmail.com.

Veliki jubilej programa „Tete i barbe pričalice“ obilježit će se i organizacijom velikog humanitarnog koncerta, koji će se održati u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet s
početkom u 19 sati.

Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gordan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Partneri programa su Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.