Na humanitarnom koncertu „I ti možeš uljepšati nečije snove“, koji je povodom 10. obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ u Centru Zamet organizirala Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“, prikupljeno je 132 tisuće kuna. Sredstva su namijenjena Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Koncert je bio iznimno uspješan, prodane su 2502 ulaznice, a Udruga Portić se zahvaljuje svima koji su kupnjom ulaznice po cijeni od 50,00 kn sudjelovali u prikupljanju sredstava namijenjenih Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Donacije od prodaje ulaznica i donacija fizičkih i pravnih osoba u dogovoru s Klinikom za pedijatriju utrošit će se prvenstveno za nabavku ležajeva za roditelje koji borave uz dijete tijekom boravka u bolnici na odjelima za onkologiju i dječju neurologiju) te kupovinu didaktičkih igračaka. Također, dio sredstava uređenje i oplemenjivanje čekaonice u prizemlju zgrade Poliklinike, uređenje i oplemenjivanje bolesničkih soba i dnevnog boravka na Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju opremom i inventarom koji će poboljšati standard boravka roditelja i djece.

Koncert je organiziran uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe pripomogle su organizaciji i provedbi koncerta.

Organizatori upućuju i veliku zahvalu svim izvođačima koji su nastupima na koncertu bez honorara uvelike pridonijeli uspjehu humanitarne akcije. Uz sjajnu potporu “kućnog” benda, Olja’zz band, koji je okupio glazbeni producent koncerta Olja Dešić, nastupili su (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Kalendar događanja