Koliko je veliko riječko srce stanovnici grada na Rječini ponovno su pokazali sudjelovanjem u humanitarnoj utrci Ho ho ho run koja je, u organizaciji riječke trkačke skupine Torpedo runners, u nedjelju na Molo longu okupila više od 200 trkača, među kojima 50-oro djece. Uz kotizaciju od 50 kuna, svaki je trkač dobio kapicu Djeda Mraza, pa je 2.4 km trasa lukobrana vrvjela crveno-bijelim trkačkim glavama.

Ove godine prikupljena sredstva namijenjena su kupnji didaktičke opreme i drugih pomagala za rad s djecom s teškoćama u razvoju, što će biti donirano Centru za rehabilitacija Rijeka, Podružnica Kraljevica-Oštro.

Najbrži muški natjecatelj bio je Tomislav Brnčić, drugi Marko Grgačević, a treći Miroslav Mašić. Prva u ženskoj konkurenciji bila je Torpedosica Andrea Tuđa, na drugom mjestu Iva Tomić Smojver, a na trećem također članica Torpedo runnersa Zorica Andrić.

Prvo mjesto među dječacima osvojio je Marko Vujić, drugo Frane Vundać, a treće Ivor Tibljaš. Najbrža djevojčica na ovogodišnjoj utrci Ho ho ho run bila je Petra Glomazić, drugo mjesto zauzela je Debora Pehar, a treće Nika Turina.

Koliko je veliko riječko srce stanovnici grada na Rječini ponovno su pokazali sudjelovanjem u humanitarnoj utrci Ho ho ho run koja je, u organizaciji riječke trkačke skupine Torpedo runners, u nedjelju na Molo longu okupila više od 200 trkača, među kojima 50-oro djece. / Foto: press materijalGrađane su zabavljale i zagrijavale plesne skupine Roxy Dance Pazin i Move Me Labin, DJ Toni Tibljaš i voditelj Dražen Zima. Kao i svih prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat program; brojna iznenađenja, aukciju, kuhano vino i kolače te puno dobre glazbe. One najmlađe, kao i štićenike Centra za rehabilitaciju, Podružnica Kraljevica- Oštro svakako su najviše razveselili Djed Mraz i Baka Mraz s punom vrećom slatkiša. Dizajn i vizualni identitet i ovogodišnjeg Ho ho ho runa potpisuju likovne umjetnice Veronika Brčić, također članica Torpedo runnersa i Marina Ljubanović te grafička dizajnerica Nina Delanović.

Podsjetimo kako je Centar za rehabilitaciju Rijeka ustanova u sustavu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a bavi se pružanjem socijalnih usluga odraslim osobama s intelektualnim teškoćama
i pridruženim smetnjama i djeci s teškoćama u razvoju. U okviru stalnog smještaja u Centru, odnosno stacionaru i Podružnici Kraljevica-Oštro, borave 54 korisnika o kojima se vodi 24-satna skrb. U ustanovi je zaposlen tim stručnjaka iz raznih područja kako bi se djeci  s teškoćama pružila maksimalna podrška, zaštita i skrb. Tim je sastavljen od odgajatelja-rehabilitatora, socijalnog radnika, psihologa, fizioterapeuta,
medicinskih sestara i njegovateljica koji djeci pružaju psihosocijalnu i medicinsku rehabilitaciju te njegu i brigu o zdravlju.

Koliko je veliko riječko srce stanovnici grada na Rječini ponovno su pokazali sudjelovanjem u humanitarnoj utrci Ho ho ho run koja je, u organizaciji riječke trkačke skupine Torpedo runners, u nedjelju na Molo longu okupila više od 200 trkača, među kojima 50-oro djece. / Foto: press materijalOsim socijalnih usluga stalnog smještaja i cjelodnevnog te poludnevnog boravka, u Podružnici Kraljevica-Oštro djeca ostvaruju i pravo na školovanje.

Ovu humanitarnu akciju podržali su Caffe bar Corto Maltese velikom logistikom, Intersport, Unisafe, Marox, SPB Inženjering, Happy home, Voda Hydra, Grad Rijeka, PIK Rijeka, Obrt za njegu i održavanje tijela Iva, Hotel vinotel Gospoja, Ashtanga Yoga studio, The Black Room rock grupa, Bar Bar, Beauty studio Skin, Iron GYM, Wellness Bonavia, Frizerski salon Krik, Egeria d.o.o., Vitakozmetika, Foto Kurti, Slastičarnica Zvončarica, Tamikerami
unikatna keramika, Centar za tehničku kulturu Kraljevica, Zorica Andrić, LeFiumelle, Rijeka sport d.d., Cacao, Kao kakao, Frizerski salon Duda i Postolarska radnja Belveder.