Jubilarna, deseta Rijeka psihologije kao i ranijih godina će, osim promocije struke, imati i humanitarni karakter. Ove godine sredstva se prikupljaju za Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije, odnosno za psihološku djelatnost na potresima pogođenom području Banovine.

„Nakon obnove kuća, zgrada i prostora, psihološka podrška stanovnicima tog područja bit će prijeko potrebna. Kao i u cijeloj Hrvatskoj, psihologa u toj županiji nema dovoljno, ali je sada prijeko potrebno da one koji na tom području djeluju u raznim sustavima i na različitim radnim mjestima dodatno osnažimo za rad s traumama“, navode organizatori, dodajući da je rad s traumama vrlo je zahtjevan i ozbiljan posao i zahtjeva dodatno educiranje kao i stalnu superviziju onih koji provode tretmane.

Uplata na žiro-račun

Za razliku od ranijih godina kad su se građani u humanitarnu akciju mogli uključiti kupnjom promotivnog predmeta Rijeke psihologije na štandu na Korzu, ove godine akcija će se odvijati u izmijenjenom formatu zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa. U humanitarnu akciju možete se uključiti putem donacija na žiro-račun Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji se vodi kod Zagrebačke banke (IBAN: HR9123600001101536455, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija), odnosno putem barkoda dostupnog na portalu Rijeke psihologije.

BArkod za humanitarnu akciju Rijeke psihologije

„Ovim putem zahvaljujemo svim građanima i građankama koji će se uključuju u humanitarnu akciju, ali i volonterima i volonterkama bez kojih se humanitarna akcija ne bi mogla realizirati“, navodi se.

Rijeka psihologije, koja će se od 15. do 21. veljače zbog pandemije koronavirusa održavati uglavnom u virtualnom prostoru, ponovno najavljuje niz besplatnih interaktivnih predavanja i radionica. Cjelokupan raspored događanja dostupan je na poveznici: https://rijekapsihologije.uniri.hr/