Prostor kojim je do sada upravljao Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i koji je bio sjedište dijelu izvaninstitucionalne scene Rijeke i dalje će ostati u toj funkciji – uskoro će se pokrenuti natječaj za ustupanje dijela termina i prostora za specifične aktivnosti aktera izvaninstitucionalne scene Rijeke.

Najveća promjena vezana je uz useljavanje volonterskog programa HKD-a na Sušaku i voditeljice Asje Brusić u taj prostor. Time volonteri u kulturi dobivaju primjereni prostor za druženje i koordinaciju volonterskih aktivnosti.

Križanićeva ulica 6a / Foto: HKD na Sušaku

HKD na Sušaku upravljat će prostorom poznatim kao Rezidencija Kamov u Križanićevoj 6A

Planovi za namjenu prostora uključuju i korištenje za programe inkluzivne scene zbog relativne pristupačnosti prostora, koja će povećati postavljanjem rampe na ulaz za osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica, a u budućnosti i sanitarnim čvorom prilagođenim za osobe s invaliditetom.

Program Galerije Kortil „Kortil uživo“ koji djeluje od 2014. godine i različitim aktivnostima djeluje u zoni oko HKD-a također će se koristiti ovim prostorom za svoje radionice, predavanja i ostale aktivnosti koje provodi u suradnji sa zajednicom.

Križanićeva ulica 6a / Foto: HKD na Sušaku

 

HKD se nada održati kontinuitet rada prostora u Križanićevoj 6A uz proširivanje aktivnosti kako bi zaživio kao pravi prostor zajednice iz zone oko HKD-a, ali i cijele Rijeke.