hdzPredsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Gari Capelli rekao je nakon sastanka na konferenciji za novinstvo da je svrha sastanka bilo upoznati čelnike jedinica lokalne samouprave s vladinim mjerama za oporavak gospodarstva. Istodobno, dodao je, sastanak je bio prigoda da gradonačelnici i načelnici općina predstave mjere i programe za poticanje poduzetništva na svojim područjima.

Gradonačelnici i načelnici općina su HDZ-ova snaga jer dokazuju da se može raditi bolje i kvalitetnije unatoč sadašnjoj krizi, ocijenio je, ističući da oni pokreću investicije, gradnju i uređenje infrastrukture. Pri tom je kao primjer potpore poduzetništvu naveo grad Bakar u kojem se poduzetnicima daju zajmovi uz kamatnu stopu od nula posto.

O kritikama primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine kad je riječ o radu vlade, Capelli je rekao da ih vjerojatno iznosi jer županija ne ulaže gotovo ni na jednom području.

Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin ukratko je predstavila vladine mjere ističući da one izravno potiču malo i srednje poduzetništvo te gospodarstvo u cjelini. Tim mjerama vlada je počela put uspješnog izlaska iz krize, ustvrdila je Buterin.

Gari Capelli rekao je odgovarajući na novinarski upit da komentira uhićenje Damira Polančeca kako je to dio programa borbe protiv korupcije. “Za razliku od Zorana Milanovića, koji borbu protiv korupcije prihvaća svagdje osim u ‘vlastitom dvorištu’, u HDZ-u ne činimo podjelu na lijeve i desne, nego idemo na raščišćavanje problematičnih situacija bez obzira na to tko je zahvaćen”, zaključio je Capelli.