Snijeg
Foto: Zeljko Sop / CROPIX

Slab snijeg mjestimice pada u Lici, dok mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje.

Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Posebice ističemo dionice autoceste A2 Zagreb-Macelj, između Maclja i Zaboka i Zaprešića i Jankomira, te šire zagrebačko područje. Također upozoravamo na moguću poledicu, zbog niske temperature, na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Županijska cesta ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, zbog poledice, otvorena je samo za osobna vozila.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas, 30. prosinca od 15 do 23 sata i u nedjelju, 1. siječnja 2012., od 14 do 23 sata. Uoči blagdana Sveta Tri kralja, zabrana će biti u četvrtak, 5. siječnja, od 15 do 23 sata i u nedjelju, 8. siječnja, od 12 do 23 sata.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima Macelj, Kaštel i Županja pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera a ulazak na Bregani, Pasjaku i Staroj Gradiški.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.