HAK-Utorak

U Gorskom kotaru su proglašeni zimski uvjeti, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do čvora Bosiljevo 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog poplave, za sav promet zatvorena je dionica državne cete D36 Popovača-Sisak. Obilasci za osobna vozila: Popovača-Gušće-Prelošćica-Sisak ili Popovača-Ivanić Grad-Lijeva Martinska Ves-Sisak, a za teretna: Popovača-Novska-Jasenovac-Hrvatska Dubica-Sisak.

Zbog bure, na dionicama Jadranske magistrale između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8), zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog poplava, zatvorene su ceste:

– D36 na dionicama: Popovača-Sisak, Pisarovina-Jamnička Kiselica, Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i u mjestu Koritinja,

– ŽC2076 Slokovec-Mali Bukovec, ŽC3121 Hrastelnica-Palanjek, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC3085 Stara Plošćica-Ivanska, ŽC3282 Orlovac-Dražica, ŽC2111 Jalševec Svibovečki-Gornja Poljana, ŽC2231 Draganec-Farkaševac, ŽC5130 Zalužnica-Doljani, ŽC3253 Košutarica-Mlaka, te

– LC 59113 u mjestu Smokrić, 25005 Virje Otok-Virje Križevljansko i LC25092 Martijanec-Hrastovljan.

U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja sa Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom. Vozače molimo za strpljenje i upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

Skip to content