HAK-Srijeda

Također mjestimice na cestama ima razmočena snijega pa se upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje, a na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dijelu autoceste A1 na mostu Gacka i na dijelu autoceste A3 između Križa i Novske (mjestimice 50 metara).

Zbog jakog vjetra, na dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog bočnih udara vjetra, na autocesti A1, od vijadukta Božići do južnog dijela tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 60 km na sat.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama,dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Lika:

– D25 Korenica-Bunić-Lički Osik- Gospić- Karlobag,

– D42 u mjestu Poljanak,

– D218 GP Užljebić-Dobroselo,

– ŽC5203 Otrić-Donji Srb, te županijske i lokalne ceste na području Senja.

Gorski kotar:

– ŽC5030 Platak-Kamenjak,

– ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog i Čabra.

Stara cesta kroz Gorski kotar (D3) je otvorena za sve skupine vozila, ukinuti su zimski uvjeti.

Središnja i sjeverozapadna Hrvatska:

– županijske ceste u dijelu Zagrebačke županije te u Krapinsko-zagorskoj županiji i

– D36 Pokupsko-Žažina.

Zadarska županija:

– D27 na dionici Karin-Benkovac-Putičanje,

– D503 Zapužane-Biograd na moru i

– D218 Dobroselo-Mazin.

Istra: ceste preko Učke i Ćićarije.

Državna cesta D218 Užljebić-Dobroselo, županijska ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje i Sljemenska cesta u Zagrebu otvorene su samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog zimskih uvjeta u Srbiji, za teretna vozila (osim cisterni, teretnih vozila s lako kvarljivom robom i vozila do 3,5 tone) zatvoreni su granični prijelazi: Erdut, Batina, Ilok, Tovarnik i Bajakovo.

Kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo na izlasku iz Hrvatske duga je oko 12 km.

U prekidu je trajektna linija na relaciji Sumartin-Makarska.