Trideset godina Informativnog centra, osnovanog 25. studenog 1979. godine, HAK je obilježio svečanom sjednicom Upravnog odbora, te prigodnom svečanosti na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Informativni centar HAK-a počeo je s radom u sklopu tadašnjeg Auto-moto Saveza Hrvatske.

Na svečanosti održanoj u Zagrebu okupilo se 80-ak zaslužnih pojedinaca za razvoj Informativnog centra, prvog takvog centra u jugoistočnoj Europi, a prigodna priznanja dodijelili su im predsjednik HAK-a Ivo Bikić, zamjenik predsjednika Slavko Tušek i glavni tajnik Tomislav Družak.

Predsjednik HAK-a Bikić naglasio je kako je od samog početka fokus izvještavanja bio na pružanju točnih i svježih informacija o cestovnom prometu svim sudionicima u prometu.

“Apetit javnosti za takvim informacijama doveo je do sustavne modernizacije odnosno rasta i razvoja Centra od jednog stola, olovke i lista papira te dva telefona sa četiri izvjestitelja, do sadašnjeg, modernog Centra sa devet izvjestiteljica i izvjestitelja u redovnom funkcioniranju i još troje-četvero tijekom ljeta”, rekao je Bikić.

Informativni centar HAK-a danas je opremljen vrhunskom opremom kojom se prikupljaju prometne informacije iz cijele Hrvatske i potom se emitiraju na 24 radio postaje.

Uz mrežu kamera za nadzor stanja u prometu, zaprimanje i slanje izvješća putem e-maila i faksa, te mali radio-studio, sastavni dio Informativnog centra je video zidom na kojem se uživo prati situacija u prometu na brojnim ključnim točkama autocesta, graničnih prijelaza, trajektnih pristaništa i tunela.

Ministar Bajs zahvalio je na svemu što HAK čini tijekom turističkih sezona i rekao kako preko 90 posto turista u RH dolazi cestom, te je stoga uloga HAK-a u turizmu jako važna.

“Naši turisti se mogu osjećati sigurnima jer mogu računati na našu gostoljubivost, ali i pomoć svih stručnih službi uključujući i HAK. Hrvatski autoklub daje posebnu sigurnost i kvalitetu usluge kada su u pitanju cestovne informacije i pomoć na cesti. HAK osigurava uslugu na razini najrazvijenijih europskih zemalja a ponekad i više od toga, stoga vam čestitam obljetnicu i želim i dalje tako uspješan rad”, istaknuo je ministar Bajs.

Posebna priznanja HAK-a dodijeljena su Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama, Autocesti Rijeka-Zagreb, Autocesti Zagreb-Macelj, Operativno-komunikacijskom centru MUP-a, riječkoj Jadroliniji, HRT-u, Bina Istri i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Kalendar događanja

Stand-up
 • 07.07.
 • (21:00)

Aleks Curać Šarić: stand-up “Budimo realni”

Aleks nam predstavlja njegov 5. One Man Show koji je naziv dobio po jednoj od njegovih češćih poštapalica, a to je – budimo realni....

Detaljnije

Predstava
 • 07.07. – 08.07.
 • (21:00)

Mjuzikl “Evita”

Nakon hita „Sunset Boulevard“, sve kreativne snage riječkog Kazališta prvi put u Hrvatskoj postavljaju i mjuzikl „Evita“...

Detaljnije

Predstava
 • 08.07. – 11.07.
 • (20:00)

“Tri praščića” Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Na Trgu Riječke rezolucije četiri većeri zaredom, od 8. do 11. srpnja, izvodi se predstava za djecu "Tri praščića" Gradskog kazališta lutaka Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 09.07.
 • (21:00)

The Sterptet otvaraju jazz festival Štikla

Tijekom cijelog ljeta, pod umjetničkim vodstvom Zorana Majstorovića, Štikla će u Rijeku će dovesti ponajbolje jazz glazbenike iz regije....

Detaljnije

Festival
 • 10.07. – 11.07.
 • (10:00)

Ulični festival “Zvukom preko vode”

Zvukom preko vode je novoosmišljeni festival na otvorenome koji će na jednom mjestu ujediniti niz umjetnosti u pravi ulični festival u Rijeci, smješten u prostor lučke infrastrukture kao simbola grada. Program će se odvijati 10. i 11....

Detaljnije

Festival
 • 11.07. – 12.07.
 • (19:00)

Kontakt

U subotu, 11. srpnja 2020. u Harteri se sprema pravi open air event! Tri stejdža - Terrazza, Volte i Mezanin ugostit će riječke kolektive i individue koji su nestrpljivo (do)čekali vrijeme da se opet sretnemo na flooru....

Detaljnije

Skip to content