HAK-Utorak

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Posebno na dionicama autocesta: A1 od Zagreba do Karlovca i od tunela Mala Kapela do čvora Gospić, na A2 Zagreb-Macelj, od Maclja do Zaprešića, na A3 Bregana-Lipovac, od Bregane do Zagreba i od Ivanić Grada do Novske, te na A6 Rijeka-Zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo 2.

Od 6,25 sati Paški most otvoren je za sve skupine vozila.

Od 8 do 15 sati zbog razminiranja privremeno se zatvara državna cesta D37 Petrinja-Glina u naselju Župić. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Za sav je promet zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.

Za teretna vozila zatvorene su: D 34, Daruvar-Maslenjača, zbog klizišta i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, zbog sanacije klizišta.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A 4 i A 3), vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h između Kosnice i Buzina, u oba smjera, a na čvoru Popovec zbog radova je promet reguliran semaforima.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.