HAK-Utorak

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, posebice na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2 i A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela.

Do 22. studenog u 20 sati zatvorena je dionica županijske ceste ŽC3124 od Ilove do Banove Jaruge, a do 21. prosinca dionica od Kutine do Ilove. Obilazak za osobna vozila je: Banova Jaruga- Lipovljani- Piljenica- Ilova- Batina- Husain-Kutina, i obrnuto. Za teretna vozila obilazak je: Banova Jaruga- Lipovljani- čvor Novska- autocesta A3 Bregana-Lipovac-čvor Kutina, i obrnuto.

Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste:
– D1 na dionicama kroz Lučko, od trgovačkog centra West Gate do Luke te između čvorova Trakošćan i Đurmanec,
– D29 Marija Bistrica-Kašina,
– D33 u Kninu,
– D43 Graberje-čvor Ivanić Grad,
– D64 Stari Pazin-Pazin,
– D302 između raskrižja Vrvari i Parens u Poreču,
– D523 Križišće-most Krk,
– ŽC6091 Sitno-Prgomet-Plano,
– ŽC Čađavica-Sopje i
– ŽC3124 Kutina-Banova Jaruga.

Zbog radova se vozi dvosmjerno:
– na nekoliko dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica,
– riječkom obilaznicom između čvora Orehovica i tunela Škurinje 1,
– Jadranskom magistralom od Živogošća do Ploča (D8) na nekoliko mjesta, te na
– Jadranskom avenijom u Zagrebu između rotora i čvora Lučko.

Promet teče naizmjence:
– na dionici državne ceste D35 Lepoglava- čv. Sv. Križ Začretje od Švaljkovca do Donje Šemnice,
– D44 Buzet- Bršćak,
– D205 na dionici Gubaševo-Mokrice,
– D220 Trilj-Kamensko,
– na dionici državne ceste D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora, na istoj dionici kroz naselje Novo Selište traju radovi na izgradnji kanalizacije.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
– ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska i
– D29 Marija Bistrica-Soblinec.

Od 8 do 18 sati, zbog razminiranja zatvorena je državna cesta D50 Gospić-Gračac kod mjesta Medak. Promet se propušta zadnjih 15 minuta svakoga sata, a obilazak je cestama: D25 Gospić-Korenica i D1 Korenica-Gračac.

Od 8 do 13 sati, zbog razminiranja u mjestu Pavlovac na dionici državne ceste D1 između Budačke Rijeke i Grabovca promet će biti povremeno prekidan. Vozila se propuštaju po 5 minuta nakon svakih 15 minuta zatvaranja.

Do 30. lipnja bit će zatvorena državna cesta D20 Čakovec-Drnje na dijelu Sveti Križ- Prelog. Obilazak je županijskim cestama ŽC2033 Sveti Juraj u Trnju- Prelog-Otok i ŽC2038 Sv. Križ- Podbrest te lokalnom cestom 20037 Orehovica-Podbrest-Otok.

Do 29. siječnja za teretna vozila bit će zatvorena državna cesta D38 Vidovci- Kuzmica u Vidovcima (križanje D38 i ŽC 4234). Promet teretnih vozila iz smjera istoka (Pleternice) se preusmjerava u Kuzmici prema Jakšiću i dalje državnom cestom D51 za Požegu.

Do 15. studenog za sav promet zatvorena je državna cesta D30 u Petrinji, kroz Ulicu Artura Turkulina, zbog radova. Obilazak je reguliran privremenom prometnom signalizacijom.