HAK

Na Podravskoj magistrali (D2) u mjestu Korija kod Virovitice promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nesreće.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Posebice na dionicama autocesta A1 od Zagreba do Karlovca te između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog radova zatvorene su ceste D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice, D22 Možđenec-Sudovec te D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca. Također i D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad, D57 Vukovar-Orolik, D205 Risvica-Dubrovčan. Zatvorena je i D518 Osijek-Markušica-Gaboš-Jarmina, na dionici od nadvožnjaka u ulici kneza Trpimira (južna osječka obilaznica) do nerazvrstane ceste Brijest-Osijek.

Do 30. kolovoza od 8 do 13 sati, zbog razminiranja zatvara se državna cesta D31 (Pokupsko-Glina), između mosta preko rijeke Kupe i naselja Pokupska Slatina. Vozila će se propuštati 15 minuta svakog punog sata.

Na državnim cestama D1 između Udbine i Gračaca i na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Do 30. kolovoza u 20 sati zbog radova je zatvorena državna cesta D36 u Karlovcu, na dijelu ulice Selce od križanja s ulicom Banija do križanja sa sporednim krakom ulice Selce. Vozi se obilazno preko Orlovca.

Do 31. kolovoza od 8 do 19 sati zbog razminiranja se zatvara županijska cesta ŽC4257 Osijek-Bilje, obilazak je državnom cestom D7.

Naizmjence se vozi Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica te na D34 Donji Miholjac-Črnkovci, na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi), na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvješćuje HAK.