Rijeka je stigla do vrijedne pobjede kojom si je odškrinula vrata idućeg kola i prije uzvrata na Rujevici koji je na rasporedu u četvrtak 29. srpnja u 20 sati.

Rijeka je povela u 57. minuti. Tomečak je ubacio s desne strane, Bušnja primio loptu i odmjerenim udarcem zabio za vodstvo Rijeke – 0:1. Bio je to znak za Gziru da preuzme rizik. U 63. minuti uslijedio je odličan udarac Thiaguinha i još bolja reakcija Labrovića.

Ipak, nakon kratkog pritiska Gzire stigao je novi gol Rijeke. U 77. minuti Obregon je iskoristio lošu rekaciju vratara Gzire, oduzeo loptu i gurnuo za Princea koji je ostao sam pred golom i zabio – 0:2.

Domaćin je odmah na otvaranju utakmice pokušao iznenaditi, ali nekoliko dolazaka pred gol Rijeke i ulaska u kazneni prostor nisu donijeli priliku. U 10. minuti Drmić je uspio doći do lopte, proći jednog igrača, ali dodavanje za Pavičića na rubu kaznenog prostora nije bilo precizno.

Prva prilika stigla je u 21. minuti. Murić je oduzeo loptu na desnom boku i gurnuo za Libera koji je odlično pronašao Drmića u sredini kaznenog prostora. Napadač Rijeke primio je loptu, ali njegov udarac je blokiran.

Nova prilika za bijele stigla je u 28. minuti. Drmić i Pavičić lijepim duplim pasom otvorili su prostor za Princea, koji je ušao prema sredini i sa 16 metara snažno pucao. Vratar Gzire obranio je pokušaj. U 32. minuti Pavičić je lijepo prošao i odigrao za Libera, koji je uspio gurnuti za Murića. Uslijedio je udarac sa 16 metara, ali vratar Haber obranio je udarac.

Tri minute kasnije Prince je prošao po lijevoj strani i ubacio, Murić je uspio glavom vratiti loptu pred gol Gzire, ali Haber je opet bio na mjestu.

Najveća prilika Rijeke stigla je u 41. minuti. Pavičić se sjajnim potezom i čvrstinom riješio pratnje i onda odlično proigrao Drmića koji je krenuo sam prema golu. U trenutku udarca uklizao je Thiaguinho i požrtvovnom reakcijom sačuvao mrežu.

U 45. nova velika prilika za Rijeku. Prince je gurnuo loptu za Pavičića koji je zaobišao vratara, ali njegov udarac je blokiran. Murić je pokušao u nastavku akcije, ali obrana Gzire još je jednom spriječila udarac.

Rijeka je u drugom dijelu nastavila gdje je stala u prvom. U 51. minuti Bušnja je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio. Tomečak je natrčao i pucao isprve lijevom nogom, ali vratar Gzire ponovo je bio na mjestu.

Neizvjesnost je trajala do pogotka Bušnje koji je otvorio put Rijeci prema važnoj pobjedi.

Foto: HNK Rijeka

Kalendar događanja

Festival
 • 12.09. – 19.09.
 • (19:30)

14. vRIsak – riječki sajam knjiga i festival autora

14. Vrisak održat će se od 12. do 19. rujna na nekoliko lokacija, a donosi tridesetak događanja uživo, niz digitalnih programa i nekoliko okruglih stolova...

Detaljnije

Projekcija
 • 14.09. – 18.09.
 • (21:00)

History Film Festival u Art-kinu

Svečano otvorenje History Film Festivala u Art-kinu održava se 14. rujna u 21 sat, nakon čega slijedi projekcija novog filma Branka Schmidta "Demo", uz gostovanje filmske ekipe. ...

Detaljnije

Izložba
 • 14.09. – 25.09.
 • (19:00)

„Floating Garden“ Maje Strgar Kurečić u Galeriji Principij

Serija fotografija „Floating Garden“ zagrebačke fotografkinje Maje Strgar Kurečić, koja je osvojila brojne prestižne svjetske nagrade, postavlja se u Galeriji Principij...

Detaljnije

Festival
 • 17.09. – 19.09.
 • (18:00)

24. Rikon u Art-kvartu “Benčić”

Riječka konvencija fantastike u svom 24. izdanju donosi tri dana bogatog sadržaja ljubiteljima fantastike, znanosti, društvenih igara, kvizova i kreativnih radionica...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije