Brod za kružna putovanja Norwegian Gem uplovio je jutros u riječku luku s više od 3000 putnika i članova posade, a za pristigle goste kruzera organizirao se prigodnim program.

Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka i ovog puta pobrinuli su se za brojne informativne brošure, kako bi gosti kruzera na najbolji mogući način upoznali destinaciju.

Kao i do sada za goste kruzera organizirani su brojni izleti, a najviše njih odlučuje se za istraživanje užeg centra grada i Trsata, dok manji dio odlazi u okolicu Rijeke i van same destinacije.

Iako još nismo ušli u period glavne turističke sezone Rijeka se može pohvaliti rekordnim brojkama dolazaka i noćenja u prvih pet mjeseci ove godine. Izvrsna najava brodova za kružna putovanja, koji će u Rijeku dolaziti tijekom cijele godine čak i u prosincu, zasigurno će pozicionirati destinaciju još bolje na turističkoj karti svijeta, a kvalitetni turistički proizvodi i brojne pomno pripremljene manifestacije utiru put koji pretvara Rijeku u cjelogodišnju turističku destinaciju.