Nakon Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Mediteranskog lutkarskog festivala u Zadru Gradsko kazalište lutaka Rijeka putuje u Italiju na Prvi međunarodni dječji festival u Trstu imena Da Da Dù kojeg će svečano i otvoriti u petak, 8. srpnja u 21 sat, predstavom „Wanda LaVanda“.

Uz izvedbe u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i Dječjoj kući te aktivnog sudjelovanja u organizaciji i programu festivala Tobogan, riječki lutkarski ansambl u lipnju je brojne izvedbe održao na terenu – igrajući za djecu vrtićkog uzrasta i školarce, zatim u sklopu velikih manifestacija grada Rijeke te odlaskom na festivale u Istri.

Kralj Edip

„Kralj Edip“ gostuje na 29. primorskom poletnom festivalu u Kopru

Inozemnim festivalima tu nije kraj; u utorak, 12. srpnja „Kralj Edip“ gostuje na 29. primorskom poletnom festivalu u Kopru, Slovenija, a isti naslov igra i na festivalu Grad teatar u Budvi, Crna Gora, i to 25. srpnja.

Dakako, ni ljetne manifestacije gradova i općina naše županije neće proći bez različitih predstava riječkih lutkara – u četvrtak 7. srpnja „Sretna kućica“ gostuje u Velom Lošinju, u utorak 12. srpnja „Wanda LaVanda“ u Korniću na Krku, u četvrtak 14. srpnja zamirisat će „Palačinka mog života“ u Kostreni, a „Nove zgode Wande LaVande“ i prigodna likovna radionica gostuju u Cresu u petak i subotu, 15. i 16. srpnja.