Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel povodom Međunarodnog dana sestrinstva posjetio je KBC Rijeka i tom prilikom čestitao medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima njihov dan, 12. svibnja.

“Vaša predanost, enorman trud, empatija i stručnost od iznimnog su značaja u očuvanju zdravlja i dobrobiti sviju nas, a posebice je to izraženo tijekom ovog zahtjevnog i izazovnog razdoblja u kojem se nalazimo boreći se protiv pandemije COVID-19”, naglasio je gradonačelnik Obersnel.

„Hvala Vam na odricanju, humanosti, posvećenosti dobru, strpljivosti i razumijevanju koje svakodnevno pokazujete požrtvovno i nesebično darujući sebe i stavljajući zdravlje pacijenata na prvo mjesto“, kazao je gradonačelnik Obersnel, dodajući da su sestre i tehničari zadužili svojim djelovanjem sve građane Rijeke i okolice.

U znak zahvalnosti Grad Rijeka darivao je sve medicinske sestre i tehničare KBC-a i Doma zdravlja s iskaznicom komore besplatnim obilaskom riječke Šećerane, novog Muzeja grada Rijeke do kraja 2021.

Sestrama i tehničarima se pored gradonačelnika na nesebičnom radu zahvalilo i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić. Naglasio je kako je doprinos medicinskih sestara i tehničara nezaobilazan i nemjerljiv u svim segmentima pružanja zdravstvene zaštite, što je posebno došlo do u izražaja u ova teška vremena za zdravlje građana i za čitav zdravstveni sustav.

Zahvala medicinskim sestrama povodom Međunarodnog dana sestrinstva

U ime medicinskih sestara i tehničara na čestitkama su se zahvalile pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra Doma zdravlja PGŽ i predsjednica podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara za PGŽ Rozmari Tusić, mag.med. techn, te pomoćnica ravnatelja KBC-a Rijeka za sestrinstvo Snježana Juričić, dipl. med. tehn, kao predstavnice dviju ustanova u Rijeci u kojima radi najveći broj sestara i tehničara. Naglasile s kako im mnogo znači ovo darivanje, jer pokazuje da se njihov rad prepoznaje i cijeni.