Grad Rijeka će, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, a na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti.

Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Vojko Obersnel kontinuirano donosi s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze korona virusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će  omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će biti donijet poseban zaključak.

Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine odobriti će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50%. 

Procjenu oko mogućnosti  proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju I gospodarenje zemljištem Grada Rijeke.

Zahtjevi  za proširenjem terasa na javnim površinama  podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.