Galerija Kortil poziva umjetnike Rijeke i Primorsko-goranske županije da prijave svoje radove obilježene trenutkom u kojem živimo, u sjeni pandemije koronavirusa. Odabrani radovi predstavit će se krajem svibnja na izložbi radnog naziva „Neizvjesna izložba“.

Umjetnička reakcija na novu stvarnost

“Dinamika svakodnevnog života nas je povukla iz javnog prostora u privatne, a programe kulture iz fizičkih oblika u virtualne. Nastojimo prepoznati ovaj trenutak, nove okolnosti funkcioniranja u njemu i promišljati u kojem smjeru sagledavati budućnost”, navodi se u pozivu, uz pojašnjenje kako ova izložba neće analizirati likovne formate i forme, nego objedinjavati osobno iskustvo (n)ovog trenutka i dati komentar, reakciju ili čak odgovor na trenutnu situaciju i novu stvarnost u kojoj živimo.

Pozvani umjetnici u izložbi mogu sudjelovati svojim radovima nastalima u protekla dva mjeseca ili ranijim radovima koji se sadržajno mogu povezati s aktualnom situacijom. Neizvjesna izložba, ovisno o količini i izboru materijala, ostaje otvorena do ljeta, moguće podijeljena i u nekoliko zasebnih izložbi.

Rok prijave do 15. svibnja

Pristigle prijedloge procijenit će i odabrati stručno Programsko vijeće Galerije Kortil kojeg čine Ivana Lucić, Sonja Švec Španjol i Jolanda Todorović, uz gostujućeg selektora

Za predlaganje programa potrebno je ispuniti Prijavnicu koja se može naći na internetskoj stranici www.hkd-rijeka.hr i priložiti fotografiju rada. Ispunjene prijavnice i fotografija rada šalju se na adresu elektroničke pošte: GalerijaKortil2020@hkd-rijeka.hr , kao i eventualna pitanja.

Rok za prijavu prijedloga je 15. svibnja 2020. godine.