Kako se navodi u najavi Frljićeve predstave, u društvu koje zadnjih dvadeset i šest godina opsesivno traži svoj identitet i autora, ova Pirandellova drama o kazalištu dobiva i neka nova značenja. „Kao potpisnik Manifesta intelektualaca fašističkog pokreta i sjajan humorist, Pirandello svakako nalazi ideološke rezonance i interpretativne poticaje u današnjoj Hrvatskoj – barem po broju likova koji ga, i ne znajući, traže. Humor te drame se ledi u trenutku kad njezini komički označitelji pronalaze svoje označeno u rapidnoj fašizaciji hrvatskog društva“, navodi se.Izbornik festivala Bojan Munjin odabrao je osam
predstava
, koje će se odigrati do 9. svibnja u HKD-u na Sušaku, HNK Ivana pl. Zajca i Fillodrammatici. Ulaznice za sve predstave su kao i ranijih godina – rasprodane.

O festivalskim nagradama odlučit će žiri u sastavu Marija Sekelez i Doris Šarić Kukuljice, glumica iz Zagreba i glumice iz Beograda Svetlane Bojković. Svoju nagradu “Mediteran” dodijelit će Novi list.

Ovogodišnji festival otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je pritom istaknuo da je u svim dosadašnjim izdanjima festivalima izvedeno 256 predstava iz 22 europske zemlje i SAD-a.