Pogodak i pobjeda protiv Gorice za skok na treće mjesto u sezoni kojoj su bijeli još jednom nastupili u Europskoj ligi, a Franko je na kraju riječkog prvoligaša napustio uz zavidne rezultate: naslov prvaka Hrvatske, te dva osvojena Kupa Hrvatske i status legende među riječkim navijačima.

– Ovo je bila epska utakmica. Svjetsko je čudo kako smo se vratili nakon što se nitko nije nadao da možemo dohvatiti treće mjesto. Ponosan sam na igrače i cijeli klub. Godinama nas omalovažavaju da ne možemo i na kraju uvijek uspijemo, rekao je Franko Andrijašević nakon još jedne duge sezone.

Uoči početka utakmice Mateo Gorgon, sin Alexandera Gorgona koji je prisustvovao utakmici, uručio je Franku dres s brojem 100. Naime, Franko je u predposljednjem kolu protiv Varaždina upisao 100. nastup u dresu Rijeke.

– Treba vremena da se slegnu dojmovi, plakat ću kad me nitko ne bude gledao. Toliko je tu emocija da ih je teško opisati u nekoliko riječi, trebalo bi snimiti film o cijeloj priči, rekao je Franko Andrijašević.