U 27. minuti Tadejević je iz zadnje linije dugačkom loptom prebacio zadnju liniju Hajduka, pobjegao je Monjac splitskim stoperima, utrčao je u kazneni prostor i snažnim udarcem loptu poslao u mrežu – 1:0. U 32. minuti Lauš je pao u duelu u kaznenom prostoru, za većinu prisutnih na igralištu situacija je bila dvojbena osim za igrače Hajduka koji su tražili kazneni udarac. Uzalud, za suca nije bilo dvojbi.

Početkom drugoga dijela Čubelić je u duelu s Maružinom dovoljno pretjerao da bi dobio drugi žuti karton, Hajduk II ostao je s desetoricom igrača što se na intezitetu nije osjetilo. Naprotiv, splitska momčad dignula je ritam trčanja, Orijent 1919 nije izgledao kao da ima brojčanu, niti bilo kakvu drugu prednost.

Lakoćom je momčad Hajduka II osvajala lopte u svojoj trećini i opasno izgledala u tranzicijama kao u 55. minuti, kada je Brnić zamalo pobjegao Tadejeviću. Nakon dvadesetak minuta Hajduk II se toliko dignuo da je preuzeo posjed lopte s igračem manje, uspostavio je razdoblje kontinuiranog pritiska, ali bez završnice.

Jedino je nešto opasnije izgledao u 65. minuti, Brnić je ubacio zdesna, Berković je presjekao dodavanje. Pet minuta kasnije Orijent 1919 je iz prekida osigurao pobjedu. Črnko je u 70. ubacio zdesna, Mulac je u ravni prve vratnice glavom skrenuo loptu – 2:0.

Utakmica je time rješena, Hajduk II više nije djelovao dovoljno poduzetno da bi mogao naškoditi pouzdanim domaćim braničima, domaćin je do kraja mirno sačuvao pobjedu koja je mogla biti izraženija da nije bilo vratara Sentića. Obranio je Sentić minutu kasnije još jedan Monjčev udarac s 13 metara, mogli su gosti na Krimeji teže stradati prije nego što su ublažili poraz.

U sudačkoj nadoknadi Chinedu je iznudio kazneni udarac, Tadejević je dobio žuti karton, a Brnić iskoristio priliku svladati Berkovića udarcem s bijele točke – 2:1.