Punom parom nastavljaju se radovi na preuređenju tzv. Ciglene kuće u Dječju kuću, koja će sadržajima u potpunosti biti namijenjena djeci.

Pri rekonstrukciji, uklonit će se sve osim četiri vanjska zid, a dio originalnih lijevanih željeznih stupova i gredi koristit će se i u novom rasporedu. Unutrašnjost „ciglene“ zamišljen je kao „kuća u kući“. Svaka od četiri etaže do kojih se uspinje bočnim stubištima ili pak liftom imat će svoje sadržaje – uredit će se ulazni “dnevni boravak”, višenamjenska dvorana sa 110 sjedećih mjesta, velikim projekcijskim platnom i malom pozornicom, radioničke prostorije s računalima, filmski i glazbeni studio, prostor Dječja knjižnice “Stribor” i niz drugih.
Posebnu zanimljivost prostoru dat će tzv. svjetlarnik, široki stožac s otvorima koji će se protezati kroz cijelu zgradu do krova, a kroz koji će ulaziti dnevna svjetlost.

Podsjetimo, u Dječjoj kući primarno će djelovati tri ustanove u kulturi, riječki MMSU, Art-kino i Gradska knjižnica
Rijeka, ali će programe moći razvijati i sve druge ustanove te zainteresirane udruge ili skupine građana.

Izgradnja Dječje kuće četvrti je projekt u nizu uređenja infrastrukture u sklopu priprema za Europsku prijestolnicu kulture 2020., nakon Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, RiHuba te uređenja Palače Šećerane za novo sjedište Muzeja grada Rijeke.

Radovi su počeli početkom ovog mjeseca, a planiraju se završiti sredinom 2020. godine.