U pripremnom razdoblju za iduću godinu, kada će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, u bivšem industrijskom kompleksu Benčić stvara se prvi riječki art kvart koji će imati ključnu ulogu u najvećem kulturnom projektu u Hrvatskoj. U Benčiću se, uz obnovu nekadašnje Palače šećerane odnosno budućeg Muzeja grada Rijeke, izgradnju infrastrukture i uređenje javne površine te nadolazeću obnovu „T-objekta“, budućeg sjedišta gradske knjižnice, obnavlja i tzv. „Cigleni objekt“ u kojem će se smjestiti „Dječja kuća“.

Dječja kuća zamišljena je kao multifunkcionalna lokacija za razne predstave, događanja i radionice, prva takva u Hrvatskoj, gdje će se smjestiti dječji ogranak gradske knjižnice te brojne aktivnosti Gradskog kazališta lutaka i Art kina namijenjenih djeci do 12 godina s ciljem poticanja njihove kreativnosti kroz interaktivan način.

Na gradilištu „Dječje kuće“ dosad su izvedeni radovi rušenja krova, pregradnih zidova, međukatnih konstrukcija, čeličnih nosača i stupova te obijanja žbuke sa unutarnje strane fasadnih zidova. Montirana je teška skela, izvedeni su vanjski i unutarnji zemljani radovi te temeljna greda. Temeljna ploča je betonirana, izvedena je njena hidroizolacija i armatura, a napravljena je temeljna ploča lifta i ugrađene temeljne instalacije vodovoda i odvodnje.

Trenutno se izvode radovi betoniranja stropne ploče iznad prizemlja, zbog čega je montirana je čelična konstrukcija prizemlja na stupovima i gredama, te radovi na tribini kino dvorane i betoniranje zidova prvog kata.

Obnova se zbiva u sklopu projekta Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt, ukupne financijske vrijednosti više od 160 milijuna kuna, za kojeg je Gradu Rijeci dodijeljeno 68.2 milijun kuna bespovratnih europskih sredstava. Završetak radova na Dječjoj kući očekuje se sredinom 2020. godine.