Udruga žena operiranih dojki Nada obilježila je Dan ružičaste vrpce puštanjem ružičastih balona u zrak u spomen na one koji su izgubili bitku s karcinomom dojke. Cilj ove humanitarne akcije je ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke, bolesti koja ima visok postotak izlječenja ukoliko se otkrije u početnom stadiju.

U povodu Dana ružičaste vrpce na zgradu Grada Rijeke na Korzu izvješena je ružičasta vrpca, a današnjem zbivanju prisustvovao je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Ovogodišnji cilj je prikupljanje sredstava za kupnju opremljenog bolesničkog kreveta Klinici za radiologiju i onkologiju KBC Rijeka te za rad Udruge Nada. Tijekom današnjeg dana, akcije osvještavanja o raku dojke održavale su se i u ostalim gradovima i općinama diljem Primorsko-goranske županije i Hrvatske.

U obilježavanje su uključeni NZJZ PGŽ-a, Primorsko-goranska županija, KBC Rijeka, Dom zdravlja PGŽ-a, Medicinska škola Rijeka, Liga protiv raka PGŽ-a, čiji je dio i Udruga Nada.

U Hrvatskoj je krajem 2006. godine započeo Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke u kojem se žene u dobi od 50 do 69 godina jednom u dvije godine pozivaju na besplatnu mamografiju. Prema riječima Ines Malić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, odaziv na besplatne preglede, za koje žene dobivaju poziv na kućnu adresu, jest oko 60%. Sve žene koje imaju bilo kakvih pitanja oko mamografskog pregleda mogu ih postaviti na besplatan telefon 0800 200 041.