Započela je dvodnevna prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko“ koja posjetiteljima nudi raznovrsne proizvode sa zagorskih brega, predstavlja tradicionalne zagorske običaje te promovira Zagorje kao turističku destinaciju s bogatom ponudom, kulturnom baštinom i manifestacijama te rekreativnim sadržajima.

Sajam posvećen Zagorju, koji se u Rijeci održava po peti puta, danas će biti otvoren do 22 sata, dok će se u subotu moći posjetiti od 8 do 15 sati. Pedesetak izlagača, među kojima obiteljska poljoprivredna gospodarstva, muzeji, medicinsko-rehabilitacijske ustanove, nudi poznate zagorske proizvode kao što su štrukli, mlinci, rakije, mesne prerađevine, voće i povrće, proizvode od mlijeka, buče, meda, drva, od kojih su mnogi zaštićeni pod UNESCO-om i Europskom unijom. Također, građani na Korzu mogu vidjeti krapinske praljude, provozati se kočijom te uživati u glazbenom nastupu folklornog ansambla Zabok.

Sajam su obišli i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem te krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom.

Organizatori ovog događanja su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ, uz partnerstvo Grada Rijeke.