Susret je okupio profesionalne i dobrovoljne vatrogasce vatrogasnih postrojbi iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a u natjecanju u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka, sudjelovalo je pedeset dvočlanih ekipa u različitim dobnim kategorijama, među kojima i četiri ženske ekipe.

Prilikom otvaranja memorijala, vatrogasce je pozdravio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zahvalivši se svim vatrogascima na trudu i energiji koje ulažu u spašavanje ljudi i imovine.

„Za jedan grad Javna vatrogasna postrojba je od izuzetne važnosti budući da je to jedina profesionalna jedinica za intervencije svih oblika i u svako vrijeme“, kazao je Obersnel, dodavši kako ono što oni rade, ukazuje na njihovu uvježbanost, profesionalnost, snagu, ali isto tako veliku energiju i volju.

Ovo memorijalno natjecanje organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, a pokrenuto je pred 12 godina u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina.

U 156 godina riječke vatrogasne povijesti na intervencijama je stradalo šest vatrogasaca.

Natjecanje je humanitarnog karaktera, a prošle godine prikupljena sredstva su donirana Dječjoj bolnici Kantrida i vatrogascima Brodogradilišta 3. maj.

I ovogodišnje natjecanje ima humanitarni karakter te će se sav prihod donirati obiteljima poginulih vatrogasaca – Gorana Toića, zapovjednika DVD-a „Cres“ te Ivana Galekovića, pripadnika JVP Velika Gorica koji su, nažalost, živote izgubili ove godine.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije