Finalna utrka svjetskog kupa „3.maj“

Finalna utrka svjetskog kupa „3.maj“ u podvodnoj orijentaciji po prvi se put se održava u Hrvatskoj naglasio je Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu i predsjednik Provedbenog odbora. Uz zahvalu Općini Fužine te HEP-u, odnosno HE Vinodol na pomoći u organizaciji natjecanja, Karabaić je kazao da jezero Lepenice u Fužinama pruža idealne uvjete za ovo natjecanje. Voda u jezeru je još uvijek topla za nesmetano ronjenje, što je uz nužnu mutnoću vode potrebno za nesmetano održavanje natjecanja. Uz jezero će biti postavljen veliki šator Zajednice tehničke kulture Rijeka, bit će organizirana i prehrana, a završna svečanost bit će održana u prostorima Općine Fužine.

Marin Peran, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti «3.Maj» i dopredsjednik Provedbenog odbora najavio je sudjelovanje 150 natjecatelja iz 15 Europskih zemalja, među kojima će nastupiti najjači svjetski klubovi u podvodnoj orijentaciji. Riječ je o klubovima iz Rusije, Ukrajine i Kazahstana gdje se ovim sportom bave profesionalno. Uz Klub podvodnih aktivnosti „3.Maj“ od hrvatskih predstavnika nastupit će i klub „Mladost“ iz Medulina.  
 
Prema riječima Vanje Dobovičeka, voditelja natjecateljske sekcije Kluba podvodnih aktivnosti „3.Maj“ Finalna utrka Svjetskog kupa održat će se u dvije discipline podvodne orijentacije: M-kurs i ekipno, takmičari će koristiti boce s kompasom i monoperaje, a za sobom će vući signalnu bovu kako bi suci mogli vidjeti u kojem pravcu ronilac ide.

Troškovi natjecanja iznose oko 200,000,00 kuna, od čega je Grad Rijeka izdvojio 60,000,00 kuna. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Općine Fužine i Primorsko-goranske županije.

Više podataka o natjecanju i cjelokupan program može se dobiti na mrežnoj stranici KPA “3. maj”

Izvor: Rijeka.hr.