Udruga Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”.

„Koga briga“ je dugometražni dokumentarni film koji kroz dvije godine prati pet riječkih tinejdžera koji u burnom i nepredvidivom procesu odrastanja traže svoje mjesto i ulogu u društvu. Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih protagonista. Oni se druže, zaljubljuju i odljubljuju, svađaju i mire, sanjaju i putuju. Oni proživljavaju brojne avanture kroz koje otkrivaju i analiziraju svijet i koje ih dovode korak bliže odrastanju.

Snimanje je previđeno u lipnju ove godine, a zainteresirani mladi za prvi krug audicije mogu se prijaviti slanjem videa naziva Prezime_audicija preko platforme WeTransfer na filmaktiv@filmaktiv.org. U kratkom videu u trajanju do minute i pol potrebno se predstaviti, predstaviti svoju obitelj i prijatelje i opisati svoj najveći problem.

Filmaktiv će odabrane mlade pozvati na drugi krug audicije krajem svibnja, a početkom lipnja slijedi trodnevna radionica s redateljicom i dramaturginjom Oljom Lozicom i snimanje.

Rok za prijavu na prvi krug audicije je 10. svibnja 2021.

Projekt „Koga briga” sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Više informacija o projektu možete pronaći  web stranici Filmaktiva.