Zbog neizvjesnosti po pitanju budućih mjera suzbijanja razvoja epidemije koronavirusa u europskim zemljama, a time i Hrvatskoj, ulične utrke i popratne manifestacije u sklopu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć / RijekaRun” odgađaju se, iznimno ove godine, za mjesec rujan, navodi se u priopćenju organizatora manifestacije.

Naime, RijekaRun utrke godinama nose međunarodni karakter te okupljaju trkače koji dolaze iz zemalja diljem svijeta, a u ostatku manifestacije sudjeluje velik broj Riječanki i Riječana djece, invalida i brojnih posjetitelja Rijeke.

Prema navodima organizatora, razumijevajući da se veći broj trkača zbog preporuka vezanih uz suzbijanje epidemije korona virusa neće odazvati utrkama, a očekivano je i da građani iz istih razloga odustanu od masovnijeg posjeta centru grada i sudjelovanja u građanskim trkama, odlučeno je da se manifestacija odgodi za rujan.

Novi datumi utrka

Tako će se u subotu, 12. rujna održati utrka 539 skok, u subotu, 19. rujna, Molo longo trk, a u nedjelju, 27. rujna, 5. riječki maraton / 19. riječki polumaraton / utrka štafeta 3×7 km / Desetka / Erste Petica / Humanitarna utrka građana “Homo si teć” / dm mići trk / Memorijalna utrka Milke Milinković.

„Želja nam je da sve natjecateljske i nenatjecateljske utrke zadrže ne samo brojnost nego i pozitivan duh koji se godinama razvija među posjetiteljima i sudionicima. Upravo iz tog razloga, odlučili smo odgoditi utrke za razdoblje u kojem će mjere suzbijanja razvoja epidemije korona virusa biti, nadamo se, završene, a Hrvatska i ostale europske zemlje te zemlje diljem svijeta oslobođene potencijalne opasnosti od ovog virusa. Mjesta panici nema, vjerujemo racionalnim i trezvenim pojašnjenjima znanstvenika, liječnika i epidemiologa te smatramo odgovornim činom da organizaciju ove iznimno dobro posjećene tradicionalne međunarodne riječke manifestacije odgodimo za mjesec rujan. Na taj način svi će građani i posjetitelji Rijeke dobiti mogućnost da bez zadrške i zazora uživaju u događanjima koja se u sklopu ove manifestacije tradicionalno održavaju u Rijeci na dan utrke, ali i kroz dva vikenda prije same utrke“, navodi se u priopćenju koje u ime ime organizacijskog odbora Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć / RijekaRun” potpisuju Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, Radovan Šoljaga, predsjednik Atletski klub Ri maraton, i Iva Florijančić, direktorica Atletkog kluba Kvarner.

Sve dodatne informacije potražite na www.rijeka.run.