Godina 2021. šesta je uspješna sezona odvijanja Festivala inkluzivne scene koji svojim razvijanjem postaje sastavni dio plesne i kazališne scene. Po svom sadržaju to je festival koji ugošćuje profesionalne ansamble čiji su plesači, izvođači, koreografi i autori osobe sa i bez invaliditeta.

Festival inkluzivne scene je zamišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja uspostavljanja i održavanja suvremenog plesnog, improvizacijskog i izvedbenog festivala na profesionalnom nivou kao zajedničkim kontekstom kroz okupljanje inkluzivnih umjetničkih izvedbi na jednom mjestu. U središtu koncepta naglasak je na gostovanjima domaćih i inozemnih kolektiva, na poticanju plesnog koreografskog istraživanja, usavršavanjima kroz edukativne radionice i na izgradnji partnerstva s inozemnim plesnim ansamblima i predavačima.

Program:

18. i 19. lipnja, 20 sati, HKD na Sušaku: “Druga koža, treće žene”- Divert kolektiv, Magija i KIP-Kolaborativna Izvedbena Platforma
23. – 25. lipnja, 10 – 14 sati, HKD na Sušaku/scena: Program “Intervencije” – plesna radionica Ivane Hadzihasanović, Tanzelarija
25. lipnja, 18 sati, Korzo: “Silent Dance”, prezentacija radionice
9. srpnja, 18 sati, HKD na Sušaku/foaje: “U slobodnom prijevodu” – Magija, Ugin & Sanja Josipović
9. srpnja, 19 sati, HKD na Sušaku: “Krupni kadrovi” – Divert kolektiv & Silvia Marchig

Nositelj programa:  Magija
Umjetnički voditelj festivala: Gordana Svetopetrić
Asistent voditelja festivala: Sanja Josipović
Producent: Gordana Svetopetrić u suradnji s Udrugom CDP Rijeka
Asistenti produkcije: Anita Rumac, Sanja Josipović
Asistent koreografije/tumač za hrvatski znakovni jezik: Ivona Križić
Odnosi s medijima: Nikolina Klarica
Video trailer: Tara Ivanišević
Vizualni identitet: Dobriša Radovanović, Manufaktura
Fotografi: Sandro Donda, Tara Ivanišević, Nina Đurđević
Generalni pokrovitelj: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Potpora i ustupanje prostora za rad: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Dvorana Zamet, K2K studio

Donator: Belgian Beer Cafe Brasserie As, Supermarket Plodine d.d.
Zahvale: Miljenko Mišljenović, Likovna radionica Udruge CDP sa voditeljicama

Magija je plesni kolektiv kojeg čine plesači sa i bez invaliditeta. Od 2006. godine djeluju na sceni i posvećeni su plesnom pokretu na području suvremenog plesa i plesne improvizacije. Magijin rad započelo je kraćim plesnim produkcijama i umjetničkim radovima, danas broje veliki broj cjelovečernjih radova, izvedbi i suradnji u regiji i inozemstvu. Dugi niz godina profesionalno razvijaju inkluzivnu plesnu scenu šireći svoj kolektiv i suradnju s profesionalnim plesačima, studentima i učenicima plesa i drugim srodnim udrugama osoba s invaliditetom. Rade na visoko profesionalnoj razini, umjetnički i edukativno su orijentirani. Nositelji su Festivala inkluzivne scene, sudjeluju u mnogim europskim projektima i koreografskim laboratorijima. Umjetnički voditelji Magije su plesne umjetnice Gordana Svetopetrić i Sanja Josipović.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 35 kn moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a.

Umirovljenici, članovi UPUH-a, učenici plesnih škola, grupe (+10): 25 kn
Osobe s invaliditetom i pratnja: ulaz besplatan
Rezervacija mjesta: magija.dance@gmail.com

Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka. Posjetitelji se pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.