Hamilton je do 12. pobjede u karijeri došao ispred momčadskog kolege u McLarenu, sunarodnjaka Jensona Buttona, dok je treće mjesto osvojio Australac Mark Webber u RedBull – Renaultu.

Dvostruku pobjedu Mclarena omogućili su piloti RedBull – Renaulta, Mark Webber i Sebastian Vettel koji su u 41. krugu načinili ‘glupost utrke’. Webber, koji je imao najbolju startnu poziciju, a vodio je i tijekom utrke, ispustio je vodstvo nakon sudara s momčadskim kolegom Nijemcom Sebastianom Vettelom koji ga je pokušao prestići. Vettel je nakon dodira bolida odustao, dok je Webber morao u boks na promjenu prednje maske što je bilo dovoljno da ga prestignu piloti McLarena Lewis Hamilton i Jenson Button.

“Bio je to glup potez obojice, međutim kada sam ga prošao Webber mi je morao načiniti prostor za prolaz. Bio sam brži i bio sam u boljoj poziciji. Iskoristio sam priliku i sigurno nisam kriv za ovaj događaj,” ljutio se nakon utrke Vettel.

Osam krugova kasnije vidjeli smo i okršaj McLarenova dvojca. Button je prestigao Hamiltona, međutim u idućem zavoju Hamilton se vratio na vrh. Button se potom primirio i više nije pokušavao napasti kolegu i Hamilton je sačuvao prvu poziciju do konca utrke.

Osvojivši treće mjesto Webber je sačuvao vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Sada ima 93 boda, pet više od Buttona na drugom mjestu, dok je treći Hamilton sa 84 boda. Četvrti je Fernando Alonso (79), dok je na petom mjestu Vettel (78).

Iduća utrka je rasporedu 13. lipnja u Montrealu.

(Hina)