Sah

U najjačoj muškoj skupini sudjeluje 10 najboljih hrvatskih momčadi, a naslov prvaka brani ETF-Osijek. Najveći suparnici trebali bi im biti zagrebačka Mladost, riječka Liburnija i Zagreb.

Već u prvom kolu viđen je veliki derbi između ETF-Osijeka i Mladosti, koji je nakon velike borbe završen podjelom boda. Mladostaše je u vodstvo doveo Alojzije Janković pobjedom nad Draženom Sermekom, a izjednačio je Aleksandar Beljavski, koji je nadvisio prvog rejting-favorita Pavela Eljanova.

Najveću pobjedu postigla je Liburnija nad Đakovom sA 5:1, a istaknuo se i Mravince-Cemex pobjedom nad požeškim Grgin dolom sA 4,5:1,5. Rijeka je iznenadila pobjedom nad Zagrebom sA 4:2, a istim je omjerom i Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda pobijedio riječkog Juniora.

U konkurenciji šahistkinja natječe se osam ekipa, a naslov prvakinja brane igračice riječke Lucije. U prvome kolu Riječanke su uvjerljivo nadigrale zagrebačku Mladost sa 3:1, Goranka iz Ravne Gore “potopila” je Jelsu sa 3,5:0,5, Rijeka je svladala Đuro Đaković Holding sa 2,5:1,5, a istim je omjerom i Polet iz Buševca pobijedio riječku Dragu.