U HKD na Sušaku u srijedu, 16. rujna, održala se predstava suvremenog plesa za djecu i mlade “ESC Room”, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla.

Predstava tematizira popularnu kompjutorsku igricu “Escape Room” kako bi suvremeni ples približila najmlađoj publici, generaciji koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela u sjedećem položaju – ispred ekrana.

Predstava je uvod u festival izvedbenih umjetnosti za djecu „Plesni zbirkus“, jedinu manifestaciju za djecu i odrasle koju organiziraju i djeca, u suradnji sa stručnim suradnicima i suradnicama te organizatorima iz Prostora plus i Vijeća mladih Benčić. “Plesni zbirkus” održat će se od 13. do 18. listopada 2020. i na različite lokacije u Rijeci dovesti niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja.

Gostovanje predstave “ESC Room” realizira se u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi. Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus.

Kalendar događanja