Android verzija podržava istovjetni skup funkcija kao i ona za iPhone uređaje, uključujući i uslugu „Slikaj i plati“. Riječ je inovativnom načinu plaćanja računa, bez ručnog popunjavanja uplatnice. Dovoljno je mobilnim uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog potom se automatski popunjava.

„Tržište Android telefona vrlo je rašireno i prihvaćeno kod nas, a gotovo svi veći proizvođači imaju seriju uređaja baziranih upravo na tom operativnom sustavu. S obzirom na veliki broj uređaja koji ga koriste, razvoj aplikacije i njezino testiranje donijeli su nešto veće izazove nego u verziji za iPhone, posebice u vidu različitih rezolucija ekrana i različitog prikaza boja na različitim telefonima, što smo, uvjeren sam, uspješno riješili“, naglasio je Danijel Baruškin, voditelj Službe elektroničkog bankarstva Erste banke te zaključio: „Ovdje nećemo stati, jer već sada radimo na razvoju novih verzija koje će donijeti nove funkcije i poboljšati korisničko iskustvo rada unutar aplikacije za obje platforme.“

Od sredine prosinca prošle godine, mBanking aplikaciju za iPhone i Android uređaje dosad je preuzelo nešto više od 3600 korisnika. U istom razdoblju putem mBanking usluge obavljeno je više od 1150 transakcija ukupne vrijednosti od preko 660.000,00 kuna.