Od 20. lipnja do 2. srpnja, u Kružnoj ulici, odvijala se edukativno-radna akcija Urbani separe – Kružna u organizaciji istoimene građanske inicijative, a u suradnji s Udrugom UMKI, Savezom udruga Molekula i Udrugom Ri Rock.

Ova akcija uređenja Kružne ulice u samom centru grada podržana je kroz Riječki program lokalnog partnerstva, a okupila je veliki broj volontera.

Za potrebe ovog projekta u sklopu Riječkog lokalnog partnerstva, Urbani separe i uključene udruge dobili su 40.000 kuna za uređenje Kružne kroz koji su zainteresirani građani mogli naučiti kako izraditi sjedalice od paleta i posude za biljke.

Okupljeni građani i članovi udruga udruženi su u težnji za brigu o gradu i gradskim površinama, imajući na umu buduće generacije koje će se jednog dana osvrnuti na njihovo nasljeđe.

Prema riječima predstavnice Urbanog separea Nine Majcan Šprajc, ovu građansku inicijativu koja je osnovana prošle godine čine poglavito žene i majke u tridesetima koje rade u realnom sektoru i koje žele ostati u Rijeci te žele da njihova djeca ovdje mogu ostvariti kvalitetan i ugodan život.