EBEL liga: Medveščak - RB SalzburgIgrači Medveščaka krenuli su odlučno u utakmicu i u prvih pet minuta stvorili jak pritisak na vrata gostiju, ali nisu uspjeli iskoristiti niti jednu od tri izgledne prilike. Kazna je stigla vrlo brzo jer je Daniel Welser (6:15) iskoristio nepažnju domaćih braniča i doveo Red Bull u vodstvo. Na 0-2 povisio je Jonathan Filewich (10:10) u trenucima kada je Red Bull imao igrača više na ledu, da bi nadu Medveščaku u preokret donio Jeff Heerema (12:42) golom za 1-2.

U drugoj trećini igralo se ravnopravno, ali u samoj završnici toga dijela igre Filewich (39:00) je uspio svladati Roberta Kristana i osigurati osjetnu prednost gostima.

Utakmica je rezultatski bila riješena na samom početku treće trećine kada je Brent Aubin (41:04) postigao četvrti pogodak za Red Bull. Konačnih 1-5 postavio je Michael Siklenka (56:21).

Peta utakmica na programu je u četvrtak u Salzburgu, a u slučaju pobjede Red Bulla to će označiti kraj prve, vrlo uspješne sezone Medveščaka u EBEL ligi.

(Hina), Photo: medvescak.com