Riječanka Nevena Buljan, dugogodišnja food blogerica, ove je godine odlučila svoj hobi pretvoriti u posao i otvoriti slastičarnicu u centru grada u kojoj ručno izrađuje kolače, torte i praline od prirodnih sastojaka.

„Kad sam počela pisati blog uopće nisam pomišljala da ću
jednog dana otvoriti slastičarnicu“, rekla je Nevena. Njena strast su ručno
izrađene čokoladne praline, kombinacija belgijske čokolade i hrvatskih vina.

Pri otvorenju slastičarnice Nevena je ušla u Start Up
Inkubator Rijeka. „Pošto nemam nikakvog iskustva u poduzetništvu i ne dolazim
iz sektora ekonomije, stvarno mi je trebalo da me netko
usmjeri da što uspješnije vodim jedan ugostiteljski objekt“, istaknula je.

U proces pretvaranja hobija u poslovni pothvat krenula je sa
sestrom. „Zna nekada biti naporno jer sestra i ja još uvijek učimo, ali to i je
ono predivno, što svaki dan nešto novo naučimo. To je dokaz da kad imaš viziju
nečega što želiš ostvariti u životu, to se na kraju stvarno i dogodi“,
zaključila je Nevena.

Više o Ebba’s cuisine saznajte iz priloga.