4. Riječke stepenice.

Svečane haljine, muška odijela, nakit, cipele mladih dizajnera sve se to moglo sinoć vidjeti na jedinstvenom spektaklu kojeg mlade organizatorice Ivana Delač Đolo i Tajana Zaro već četiri godine zaredom pripremaju riječkoj publici. Gena, RIO, Kotka, Bateks, Futura Nova, Vesna Sposa, Lady M, Milena Kapetanović-Peperoncina design, Marijana Hero, Valentina Vlah, Eni Surian pokazali su najbolje od svojih kolekcija sezone zima/jesen 2010/2001. Da naš RIO misli ozbiljno dokazuje i novi poslovni pothvat suradnje s kreatorom Zoranom Mrvošem, koji je ekskluzivno za ovu priliku dizajnirao nekoliko ženskih večernjih haljina. Naravno da modno događanje ne može izostati bez modnog asesoara, a za to je bila zaslužna optika Gethaldus Rijeka te modni nakit Iva.

Voditelj večeri bio je nenadmašni Robert Ferlin, koji se prije nekoliko godina i sam upustio u manekenske vode i prošetao u RIO odijelu upravo Riječkim stepenicama. Posebnost ovog eventa svakako je revija poznatih osoba javnog života. Tako su svoje prve manekenske korake pokazali, za Futuru Novu intendantica HNK I.pl. Zajc Nada Matoševć, za Genu voditelj Neno Pavinčić, za Eni Surian Lada Szabo Kajfež Kreković, za Lady M modna savjetnica Alma Premerl Zoko, za Bateks imitator Boris Kosmač, za Kotku Alen Macinić, za Vesnu Sposu voditeljica Uršula Tolj i sopranistica Antonela Malis, za RIO pjevačica Karin Kuljanić i voditelj Davor Garić, za Milenu Kapetanovic-Peperoncina design, manekenka i glumica Petra Maroje te voditeljica Maja Uremović,za Marijanu Hero, bivša Miss Universe Ivana Paris, za Valentinu Vlah glumica Leonora Surian, te za Agenciju Sandra Jelena Urukalo.

Od manekenskih lica na modnoj pisti vidjeli smo Jelenu Glišić, Sarah Ćosić, Aleksandru Grdić, Maju Cvjetković, Dvinu Meler, Stephany Hohnjec, Ivu Šarić, Vedranu Linardić, aktualnog mistera Hrvatske Radovana Stošića, bivšeg mistera Brunu Oreškovića, Dinu Bubičića i Bojana Milohanovića i druge.

Mnogobrojna publika dokaz je da Rijeci nedostaje modnih događanja, a uspjeh 4. Riječkih stepenica i nastavak tradicije možemo zahvalit mladim organizatoricama koje su vratile dašak glamura u Rijeku, koja to i zaslužuje.

 

 

Vanja Pletikosa / Teklic.hr

Fotogalerija: Teklic.hr