Iran je u četvrtak očekivano osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom (1:0) protiv Iraka u Teheranu, strijelac jedinog pogotka bio je Mehdi Taremi u 48. minuti.

Nakon sedam kola Iran je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini A azijskih kvalifikacija koje vode u Katar, tri kola prije kraja natjecanja Iran je postao nedostižan reprezentaciji UAE.

12 pobjeda u 13 utakmica

Iran će šesti put nastupiti na jednom svjetskom prvenstvu, treći uzastopni put. Od kada je zamijenio Marca Wilmotsa riječki stručnjak ostvario je čak 12 pobjeda u 13 utakmica bez poraza.

– Kada sam zamijenio Wilmotsa morali smo pobijedili sve utakmice, nismo smjeli ispustiti ni boda. Nakon što je sve ovako prošlo, uz koronu u sve ostalo ovo je najbrži plasman Irana na jedno svjetsko prvenstvo u povijesti. Stvarno sam ponosan na igrače, moje kolege, ponosan sam malo i na sebe, kazao je Skočić.

Inače, Skočić nije prvi trener Rijeke koji će voditi Iran u završnici jednog SP-a budući da je Branko Ivanković odveo Iran na SP 2006. godine u Njemačkoj.

Foto Mario Frlan / Moja Rijeka

Oznake