Donacijom Grada Rijeke zaključena je crowdfunding kampanja Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke, kojom su se prikupljala sredstva za novi klupski kombi.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš uručio je simbolični ček na iznos od 28.000,00 kuna direktoru VK Jadran Rijeka Ivi Zriliću.

Ivo Zrilić, Jasna Baraba, Nikola Ivaniš i Zdravko Ivanković

Ivo Zrilić, Jasna Baraba, Nikola Ivaniš i Zdravko Ivanković

Brojni donatori pomogli klub

U ime veslača i veslačica riječkog Jadrana direktor Zrilić zahvalio se Gradu Rijeci, ali i svim drugim donatorima koji su pomogli da klub, koji će za dvije godine proslaviti svoj stoti rođendan, dobije neophodno kombi vozilo. Naime, s obzirom na to da je veslanje izuzetno skup sport – cijene čamaca se kreću od 30 pa do 250 tisuća kuna, novo vozilo nisu bili u mogućnosti sami financirati.

Grad Rijeka je jedan od najizdašnijih donatora kluba i uvijek podržava sve naše aktivnosti, te je, između ostaloga, ove godine pomogao i u sanaciji krova koji je prokišnjavao. Veslački klub Rijeka u svojih je sto godina djelovanja s izrazitim ponosom predstavljao Rijeku na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Vjerujem da će veslači i veslačice, koji su na nedavnom državnom prvenstvu osvojili sedam zlatnih odličja, i svojim budućim rezultatima opravdati donirana sredstva“, kazao je direktor kluba Zrilić, istaknuvši kako crowdfunding kampanja bila usmjerena kako prikupljanju sredstava, tako i promociji ovog zahtjevnog sporta.

Klub Jadran gotovo sto godina odgaja vrijedne i nesebične mlade ljude

Zamjenik gradonačelnika Ivaniš istaknuo je kako Veslački klub Jadran svojom jednostoljetnim djelovanjem predstavlja trajnu vrijednost Rijeke.

U ovim teškim vremenima sport donosi dobre vijesti. Veslači i veslačice Jadrana razveseljavaju nas svojim rezultatima, ali i svim ostalim aktivnostima. Članovi kluba predanim radom, nesebično dajući sebe, odgajaju vrijedne i nesebične mlade ljude“, kazao je zamjenik gradonačelnika Ivaniš, uz kojeg je na predaji donacije bio prisutan i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

Crowdfounding kampanja pokrenuta je 14. kolovoza 2020. godine na inicijativu bivšeg veslača, Predraga Krndije i Jasne Baraba, majke jedne od kadetkinja kluba. Crowdfunding kampanju, podržalo je ukupno 268 donatora, uključujući i Grad Rijeku, koji su zajednički prikupili 220 tisuća kuna potrebnih za novo kombi vozilo.

Nikola Ivaniš, Ivo Zrilić i Davor Radović

Nikola Ivaniš, Ivo Zrilić i Davor Radović

Voditeljica crowdfunding kampanje Baraba zahvalila se svim donatorima, kao i svima koji su na bilo koji drugi način pomogli prikupljanju sredstava.

Iako smo u početku planirali da će kampanja trajati šest mjeseci, u rekordnom roku od dva i pol mjeseca uspjeli smo prikupiti sva potrebna sredstva, što samo govori o veličini ovog kluba“, kazala je Baraba.

Barabi ovo nije prva takva pokrenuta akcija. Naime, u kolovozu, 2017. godine pokrenula je crowdfunding kampanju za nabavu pametnih ploča za OŠ Fran Franković iz Rijeke. U pet mjeseci uspjela je prikupiti oko 215.000 kuna i početkom 2018. godine kupljeno je deset pametnih panela za školu. Za izniman doprinos u nabavci suvremenih nastavnih pomagala za osnovnu školu protekle joj je godine uručena Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke.

Predaji donacije prisustvovali su i glavni trener VK Jadran Rijeka Dražen Škoda, trener juniora Davor Radović, trener kadeta Željko Ravlić te Rea Čargonja, tajnica Kluba.

Veslački klub Jadran Rijeka utemeljen je 26. ožujka 1922. godine. Trenutno broji 162 člana od čega je 58 regatnih veslača, 32 veslača u školi veslanja (neregistrirani) te 72 ostalih članova Kluba. U Klubu treniraju i dva juniorska reprezentativca, Matej Stilin i Goran Mirić (2003. godište), koji su ove godine sudjelovali su na Europskom prvenstvu za juniore.

Kalendar događanja