Kako se navodi na portalu Doma mladih, ideja projekta Novi Riff nastala je promišljanjem o pokretanju novog umjetničkog programa za mlade koji bi omogućio talentiranim pojedincima iz dramsko-scenskog područja razvoj vlastitog potencijala. Radna skupina Doma mladih krenula je u realizaciju novog autorskog mjuzikla u kojem će glavni akteri biti mladi u dobi od 13 do 17 godina.

Tema „Grad Rijeka – grad rocka“ inspirirala je u zadnje vrijeme mnoge projekte pa tako i Novi Riff, a cilj projekta je osigurati poticajno okruženje za konstruktivni dijalog s mladima o pitanju identiteta grada Rijeke kao grada alternativne glazbene scene.

Kao dio projektnih aktivnosti u školskoj godini 2021./2022., u suradnji s udrugama Ri dance i PZM “Josip Kaplan” održale su se istraživačke radionice s mladima s kojima je voditeljica Jelena Tondini, koristeći različite participativne metode, kritički sagledala aktualne glazbene trendove te otvorila dijalog o njihovom osobnom glazbenom identitetu.

Za to vrijeme nastajao je i tekst za novi riječki mjuzikl pod perom književnika Davora Mandića i budnim okom književnika Zorana Žmirića. Jelena Tondini bavit će se dramaturgijom, dok će Igor Vlajnić prilagoditi odabrane pjesme za izvedbu u mjuziklu.

„Nakon svih provedenih aktivnosti dolazimo na ideju uvođenja kazališne radionice na kojoj bi sudionici/ce zajedno sa voditeljicom radionice u tijeku školske godine koristeći različite glumačke metode prolazili i radili na napisanom tekstu.“ navodi Dom mladih.

Radionice će se održavati ponedjeljkom od 18 do 20 sati pod vodstvom glumice HNK Ivana pl. Zajca Ane Marije Brđanović.

Više o radionicama i online prijavama dostupno je na poveznici: https://dom-mladih.hr/kazalisne-radionice-novi-riff/

Kalendar događanja