Ovogodišnje izdanje festivala “Riječke ljetne noći” svečano je zatvoreno 24. srpnja, spektaklom na bazenu na Kantridi. Festival je trajao 26 dana, tijekom kojih su Riječani mogli pogledati 31 umjetnički program na 11 različitih gradskih lokacija. Ukupan broj posjetitelja svih predstava popeo se na čak 20 250.

Zatvaranje Riječkih ljetnih noći 2010-Bal na vodi 1

Kao i prošlih godina, posjetitelji su imali priliku ocijeniti događanja kojima su prisustvovali. Tako je prosječna ocjena ovog festivala vrlo visoka i iznosi 4,55. Najveću ocjenu (4,80) po izboru publike dobila je opera “Cavalleria rusticana” Pietra Mascagnija, koja je u režiji Ozrena Prohića i pod vodstvom Nade Matošević, izvedena na Trgu Grivica ispred Katedrale sv. Vida. Ista predstava osvojila je i nagradu stručnog žirija “Novog lista” za najcjelovitiji događaj Riječkih ljetnih noći.

Osim svečanog uručenja nagrada, publika koja se u velikom broju okupila na Kantridi uživala je i u programu sastavljenom od nastupa orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, članova ansambla Baleta HNK Ivana pl. Zajca, te plivačica Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris.

Svečano uručenje nagrada i ulomke prigodnih govora intendantice Nade Matošević Orešković te gradonačelnika Vojka Obersnela možete vidjeti ovdje:

 

Djelić nastupa orkestra pod vodstvom Igora Vlajnića pogledajte ovdje:

 

A “Bal na vodi” možete vidjeti ovdje: